Wie, wat, en waarom

Van harte welkom op Rimpelingen!

Diep respect voor het schrijven heeft me lang weerhouden er zelf aan te beginnen. Tot ik op mijn vijftigste dacht: nu of nooit. Kort daarna schreef ik me in voor een cursus column schrijven in Maastricht, waar ik leerde mijn eigen visie op de actualiteit of gebeurtenissen uit het dagelijks leven in een tekst van ongeveer 350 woorden te persen. En deze vorm ligt me wel. Omdat ik, zoals de meeste schrijvers, graag wil dat mijn teksten ook worden gelezen, plaats ik ze hier. Ik kruid ze meestal met een vleugje humor en zal ze jullie op regelmatige tijdstippen serveren.

Rimpelingen verwijst niet alleen naar de lach- en zorgrimpels die je op een bepaalde leeftijd hebt, maar ook naar de rimpelingen die op het wateroppervlak ontstaan wanneer je een steen in het water hebt gegooid. Iedereen veroorzaakt rimpelingen in het leven van anderen, de hele dag door en een leven lang. Vaak gebeurt dit onbewust, door iets te zeggen of niet te zeggen, door iets te doen of niet te doen. Met mijn columns  gooi ik bewust een steentje in het water en hoop dat de golven zich in brede cirkels verbreiden.

Geboren ben ik in Lommel. Ik ben de oudste van drie meisjes, maar ik heb nooit met poppen gespeeld. Op jeugdige leeftijd trouwde ik met een man en samen kregen wij drie zonen. De zonen zijn ondertussen volwassen en wonen niet meer thuis. Geen kruimels meer die ik kan volgen van de keuken tot de badkamer en nog weinig was en strijk. Wel meer tijd om te lezen en te schrijven.

Het huiselijk leven speelt zich tegenwoordig af in Hergenrath. Werken doe ik thuis en in Aken. Met familie en vrienden aan tafel zitten vind ik belangrijk en dus spendeer ik daar nogal wat tijd aan. Ik kijk verwonderd en nieuwsgierig naar mens en cultuur en zit daarom graag aan een bureau te schrijven en te studeren. Zwemmen is de enige sport die ik met liefde beoefen.

Tot zover deze mededelingen. De rest kan je afleiden uit mijn columns.

Ik wens je veel leesplezier!

P.S. : Alles is gebaseerd op de waarheid, wat niet wil zeggen dat alles waar is.

Update: Het is niet bij columns gebleven. Ik volgde les op de Schrijversacademie en ben bij een schrijfclub. Ik hoop van harte dat jullie de gevolgen kunnen dragen.

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.